Het Bloesemklooster | Sint-Truiden

Ontdek deze unieke locatie!
Dit prachtige voormalige klooster van de Karmelieten werd compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf en conferentiecomplex voor kleine en grote groepen. Alle authentieke elementen bleven bewaard zoals het kruis op het dak, het tongewelf binnen in het huis en de prachtige ruime eetzaal in de oude gebedsruimte. 9 van de 11 slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Uw perfecte locatie voor:
gezin- of groepsvakanties
seminaries, vergaderingen en trainingen
weekenduitstapjes
feesten
fietsen & wandelen
Genieten in alle rust
De mooiste kamer in het klooster heeft uitzicht op de tuin, de bloesems en de appelplantages en op de achtergrond de kerktoren. Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit, die overigens deel uitmaakten van de leefregels van de kloosterlingen.

In het hart van de fruitstreek
Zepperen is een deelgemeente van Sint-Truiden.
Wandel, fiets of toer langs de grootste monumentenstad van Limburg. Ga gezellig winkelen op de markt of kastelen kijken in Haspengouw. In de lente staan alle fruitbomen in bloei en dit geeft een prachtig aanzicht. Van april tot oktober staat Haspengouw dan ook volledig in het teken van fruit.

Indeling
Aantal Slaapkamers: 11
Aantal Badkamers: 9
5 Slaapkamers met 2 x 1-persoons bed
6 Slaapkamers met 3 x 1-persoons bed

Interieuromschrijving
Gelijkvloers:
Speelkamer met 6 professionele toestellen
Hal, zitkamer(TV, DVD-speler, stereo), eetkamer, keuken(oven, magnetron, afwasmachine), slaapkamer(2x 1-per. bed), slaapkamer(2x 1-pers. bed), slaapkamer met badkamer(2x 1-pers. bed, bad met douche, wastafel, toilet) privéterras, toilet

Op de 1e etage:
Slaapkamer met badkamer(3x 1-pers. bed, douche, wastafel, toilet), 5 slaapkamers met badkamer(2x 1-pers. bed, douche, wastafel, toilet), TV, DVD

Op de 2e etage:
Slaapkamer(2x 1-pers. bed), slaapkamer met badkamer(2x 1-pers. bed, douche, wastafel, toilet), slaapkamer met badkamer(2-pers. bed, bad met douche, wastafel, toilet, bidet, balkon), badkamer(douche, 2x wastafel, toilet)

Gastenverblijf gelijkvloers:
Slaapkamer met badkamer(3x 1-pers. bed, douche, wastafel, toilet), speelkamer, wasdroger, wasmachine.

Terras, tuin, tuinmeubilair

Adres
Eynestraat 44 – 3800 Zepperen – België

Ligging
Sint-Truiden 20 km van Hasselt:
Groot, comfortabel huis “Het Bloesemklooster”, van 2 verdiepingen, gerenoveerd. Aan de rand van de plaats, 7 km van het centrum van Sint Truiden, rustige ligging.

Naar Sint-Truiden is het 10 minuten rijden. Het Bloesemklooster ligt in een gebied met vele kastelen, zoals Château de la Motte en de basiliek van Kortenbos, die beide liggen op 15 minuten rijden. Er is tegen betaling een pendeldienst van en naar de luchthaven beschikbaar.

Voor alleengebruik:
Grote, verzorgde tuin (omheind) met gazon en bomen. Terras (50 m2), tuinmeubelen.

In het huis:
Speelkamer met 6 professionele toestellen
Centrale verwarming, wasmachine, droger. Parkeerplaats bij het huis. Supermarkt 300 m, restaurant 4 km, bakkerij 400 m, station “Sint-Truiden” 8 km. Golfterrein (18 holes) 14 km.

In de buurt:
Poms.be, verhuurbedrijf van vrijetijdsvoertuigen, waaronder Vespa, Piaggio Calessino en Twizy – Ambachtslaan 3226, 3800 Sint-Truiden, tel. 011 74 44 44, GSM 0498 93 88 00 (bedrijven), sander.verweij@poms.be
Recreatiezwembad Sint-Pieter 7 km, museum De Mindere – Sint Truiden 6 km, Provinciaal Domein Hélécine (kasteel) 31 km.
Vesparoute – info@vesparoute.com – Website: http://www.vesparoute.com – Telefoonnr: +32(0)474-09 61 66 – Adres: Halingenstraat 76, 3800 Sint-Truiden – Deelgemeente: Velm
bakkerij Deferm – Eynestraat 90, 3800 Zepperen, 0032 11 67 32 47 – warme bakker met ontbijtservice, bakkerij Van Grootloon, Dekkenstraat 49, 0032 11 78 52 26
Supermarkt – traiteur Eurospar, Eynestraat 85, Zepperen, 0032 11 68 41 11 – Open : di-vrij 8.30-18.45 uur, ma 13-18.45 uur, zo 8.30-12.00 uur.

Let op:
Geschikt voor families en grote groepen.

Het Bloesemklooster Banner

Het Bloesemklooster tot 32 personen.

NU BLOESEMBONUS van 50 € tot 300 € voor reserveringen voor april en mei.
Bij reserveringen in Het Bloesemhuis is er EEN BLOESEMBONUS van 50 €.
Bij reserveringen in Het Bloesemklooster is er EEN BLOESEMBONUS gaande van 100 € tot 300 €.
De midweken genieten een lentebonus van 100 €
De weekends genieten een lentebonus van 200 €

Inclusief : 32 gedekte bedden bij aankomst, Bad- en keukenlinnen, Energiekost, Wifi, TV, Eindschoonmaak, Gebruik professionele game – room

Meer informatie en boekingen via christiane.vervaet@vakantie-residenties.be of Mobiel 0489/57 23 61

Huurprijzen inclusief:
Bedlinnen
Bad- en keukenlinnen
Draadloos internet
Energiekost
Eind schoonmaak
Meer informatie en boekingen via christiane.vervaet@vakantie-residenties.be of Mobiel 0489/57 23 61

Beoordelingen:
“We hebben zeker genoten van het zonnige weer en de accomodatie !
Het bloesemklooster is zeker een aanrader.”
Jean Luc Vanderlinden
05/04 tot 07/04/13

“We hebben enorm genoten van ons verblijf in het Bloesemklooster! Het gebouw is heel mooi gerenoveerd en biedt alle comfort. We waren met 34 personen, waarvan heel wat kranige tachtigers; die we dan ook een slaapplaats beneden konden aanbieden en de jongsten van de groep hebben enorm genoten van het aanbod in de speelzaal!”
Ann Pauwels
15/05/2012

“Wij hebben een onvergetelijk weekend gehad in het Bloesemklooster.
Voor ons een toplokatie met onze familie en vooral de ruimte in en om het klooster.
Het enige waar we wel jammer vonden was, dat de verwarming niet beter te regelen viel.
Het was erg warm overal , we hopen dat dat beter geregeld is de volgende keer.
Wij zijn ook zeer tevreden over de kok Philippe en zijn vrouw. Wat hebben we heerlijk gegeten.
We hebben ons naast de door hen verzorgde BBQ ook laten verrassen met een 3 gangen diner.
U hebt ons een goede tip gegeven! We komen graag terug!
Bedankt !”
Baukje de Haan
02/05/2012

“Wat een prachtige locatie!
We hebben ongelooflijk genoten van het gastvrije onthaal, de leuke kamer, de gezellige leefruimte, de rust en al het overige.
We vielen gewoon “met ons gat in de boter”. Dit hadden we niet verwacht. Ik ben alvast samen met de man van het onthaal gaan kijken naar de verdere renovatie van het klooster en je proeft nu al de warmte dat dit stuk ook zal uitstralen. Ik ben benieuwd naar het resultaat en hoop ooit nog eens te kunnen terugkeren.
We vonden het jammer dat we maar met één auto waren zodat we toch terug moesten keren met het andere koppel anders had ik er met plezier een nachtje aangebreid.
Bedankt voor de gastvrijheid van de onthaalheer, de zorgen van Carien en de charme van het Bloemenklooster.”
Greet Mannaerts
16/4/2012

Manager Seminar vond plaats in ons Bloesemklooster
De businesslunch en lezing rond “E-factuaratie” werd georganiseerd door Limburg Manager op 26 januari 2012 voor haar lezers. Het Bloesemklooster in Zepperen (bij Sint-Truiden) was de ideale locatie voor dit onderwerp, met haar aangenaam huiselijke sfeer, professionele ontvangst en smakelijke buffetten.
27/01/2012

Manager Seminar vond plaats in ons Bloesemklooster
Het seminarie “Wie begunstigt u: uw naasten of de fiscus?” werd georganiseerd door Limburg Manager en Optima Financial Planners op Woensdag 7 december 2011.
07/12/2011

“We willen u hartelijk bedanken voor de aangename manier waarop we ons verblijf in Het Bloesemklooster hebben kunnen regelen. De hele groep heeft genoten van het weekend en vond de locatie super ! Ikzelf ben op de laatste knip moeten thuisblijven wegens mijn zwangerschap maar ik hoop in de toekomst nog es naar Zepperen te komen.”
Nele Ollieuz
28/11/2011

“Wij waren vorig weekend, 15-16 oktober in het Bloesemklooster in Zepperen. Het was een enig verblijf! Het voldoet echt aan de stoutste verwachtingen, zowel qua keuken en toebehoren als qua logeren. We waren met 26 en ieder had echt zijn eigen privacy… ***** voor ons!!!”
Familie Heylen
24/10/2011

“We hebben inderdaad een geweldig weekend gehad.
Vele pluspunten zoals slaapkamers , leefruimte deze zijn zeer luxe.
Een tip, wij zijn gaan tennissen op een privébaan (twee tennisbanen) wat erg leuk is, deze bevinden zich in het dorp , een erg aardige gastvrouw.”
Heinz en Miriam
16/09-19/09/2011

Foto's

Booking & Reservations
Christiane.Vervaet@vakantie-residenties.be
M 0032 489 57 23 61